Celebrity Cruises.pl - luksusowe rejsy wycieczkowe po Morzu Śródziemnym, Karaibach i Alasce

The Normandie

Prawdziwy luksus. Bez pozorów.

Nienaganna obsługa, klasyczny wystrój, światowej klasa kuchnia i komfortowe wyrafinowanie – to znajdziesz restauracji Normandie. Oryginalna boazeria i dekoracje pochodzą ze słynnego  SS Normandie. Światowej klasy kuchnia zaprezentowana i podana przy Twoim stole.

Opcja dostępna na Celebrity Summit®

Inspiracja

Transatlantyk SS Normandie wszedł do służby w 1935 roku jako pierwszy francuski ogromny statek transatlantycki. Jako największy i najszybszy statek w tym czasie na świecie  zdobył kilka odznaczeń Blue Ribands w swojej wspaniałej karierze. Znany jako jeden z najbardziej eleganckich statków, SS Normandie jest obecnie uznawany za arcydzieło Art Deco.

Kuchnia

Celem jest idealne połączenie smaków i podanie dania w sposób artystyczny. Zawsze dobieramy składniki najwyższej jakości, jak  krajowe przegrzebki, złowione przez nurków. Choć bliżej nam do tradycji niż innowacji, to jednak sporo czasu poświęcamy na niecodzienny sposób przedstawiania posiłków.  Murano Lobster, ogon homara w płonącym  koniaku ze świeżą bazylią,  boczek wędzony z dodatkiem drzewa jabłoni i musztardowy krem Dijon są przygotowywane wprost przed Tobą.

Praktyczne wskazówki

Zapraszamy gości powyżej 12 roku życia.

Nie przegap Champagne High Tea (podwieczorku z szampanem).

Odkryj nasze menu  Five Senses Menu (Menu Pięciu Zmysłów): sześć dań zaprezentowanych w menu degustacyjnym, z perfekcyjnie dobrane z winem tak, aby rozbudzić wszystkie Twoje zmysły.

Delektuj się serami regionalnymi wraz z perfekcyjnie dobranym winem Porto.

Możesz delektować się jedzeniem serwowanym na  zastawach firmy Rosenthal oraz w kieliszkach firmy Riedel® crystal.

Twój sommelier zapozna Cię z listą dostępnych win.

Podawane posiłki: obiad

Styl jedzenia: francuski

Ubiór: smart casual

Koszt: dodatkowe $40 od osoby

Co oferujemy

Naszym celem jest zapewnienie naprawdę wspaniałego jedzenia. Obsługa jest wysoce spersonalizowana i przekonasz się, jak bardzo przyjazna.  Chodzi o to, aby wymieszać tradycyjną elegancję z elementami nowoczesnymi: abyś czuł się jeszcze bardziej komfortowo.

“Nie chodzi o to, aby być zbyt formalnym czy oficjalnym zapewniając wyjątkową elegancję oraz dbałość o szczegóły” mówi nasz Master Chef. “Nasi goście mogą korzystać z bardzo wyrafinowanych kulinariów jednocześnie w bardzo swobodnej atmosferze”.

Wszystkie karty menu podkreślają współczesne elementy wmieszane w klasyczną kuchnię francuską. Chef de Rang, znany również jako Assistant Head Waiter odpowiedzialny za obsługę, w tym przygotowanie stołu, ubrany jest w dopasowany garnitur, nie smoking. Commis de Rang, który pomaga Chef de Rang  nie obrazi się jeśli nie przyjmiesz np. podawanego właśnie dania z serem.  Wszyscy są autentycznie zainteresowani tym, aby stworzyć specjalne doświadczenie kulinarne dla Ciebie.

Jedzenie to bez wątpienia punkt kulminacyjny wieczoru, ale nie jest ono jego jedyną atrakcją. Wystrój, kuchnia, atmosfera i obsługa we wszystkich naszych Restauracjach Signature podkreślają nasz komfortowo wyrafinowany styl tworząc wieczór, którego nigdy nie zapomnisz.

W restauracji można znaleźć lakierowaną boazerię, wykonaną przez Jeana Dunanda, która kiedyś zdobiła ściany pomieszczenia dla palących na pokładzie SS Normandie. Dunand(1877-1942), rzeźbiarz ze Szwajcarii, jest uważany za jednego z największych artystów stylu Art Deco.