Ocean Liners Restaurant (Restauracja Oceanicznych Liniowców) to celebracja luksusowej ery podróży transatlantyckich. Ściany pokryte są malowidłami przedstawiającymi SS Ile de France oraz inne znane statki. Dodatkowo znajdziesz tutaj szklane gabloty z morskimi pamiątkami, które pozwalają uchwycić tajemniczość minionej epoki. Przeżyj ponownie czasy świetności i ekscytujących innowacji po I wojnie światowej, delektując się daniem Rack of Lamb Encroute wraz z rzadkim rocznikiem wina burgundzkiego.
Opcja dostępna na Celebrity Constellation®
Inspiracja
Zbudowany przez Compagnie Générale Transatlantique osiem lat przed SS Normandie, statek SS Ile de France był jednym z pierwszych dzieł w stylu Art Deco. Był to również jeden z pierwszych liniowców, który miał więcej łóżek niż koi, a pasażerowie mogli podziwiać jego wysoką trzypiętrową jadalnię.
Ocean Liners Restaurant (Restauracja Oceanicznych Liniowców) to celebracja luksusowej ery podróży transatlantyckich. Ściany pokryte są malowidłami przedstawiającymi SS Ile de France oraz inne znane statki. Dodatkowo znajdziesz tutaj szklane gabloty z morskimi pamiątkami, które pozwalają uchwycić tajemniczość minionej epoki.
Kuchnia
Celem jest idealne połączenie smaków i podanie dania w sposób artystyczny. Zawsze dobieramy składniki najwyższej jakości, jak krajowe przegrzebki, złowione przez nurków. Choć bliżej nam do tradycji niż innowacji, to jednak sporo czasu poświęcamy na niecodzienny sposób przedstawiania posiłków. Murano Lobster, ogon homara w płonącym koniaku ze świeżą bazylią, boczek wędzony z dodatkiem drzewa jabłoni i musztardowy krem Dijon są przygotowywane wprost przed Tobą.
Praktyczne wskazówki
Zapraszamy gości powyżej 12 roku życia.
Nie przegap Champagne High Tea (podwieczorku z szampanem).
Odkryj nasze menu Five Senses Menu (Menu Pięciu Zmysłów): sześć dań zaprezentowanych w menu degustacyjnym, z perfekcyjnie dobrane z winem tak, aby rozbudzić wszystkie Twoje zmysły.
Delektuj się serami regionalnymi wraz z perfekcyjnie dobranym winem Porto.
Możesz delektować się jedzeniem serwowanym na zastawach firmy Rosenthal oraz w kieliszkach firmy Riedel® crystal.
Twój sommelier zapozna Cię z listą dostępnych win.
Podawane posiłki: obiad
Styl jedzenia: francuski
Ubiór: smart casual
Koszt: dodatkowe $40 od osoby
Co oferujemy
Naszym celem jest zapewnienie naprawdę wspaniałego jedzenia. Obsługa jest wysoce spersonalizowana i przekonasz się, jak bardzo przyjazna. Chodzi o to, aby wymieszać tradycyjną elegancję z elementami nowoczesnymi: abyś czuł się jeszcze bardziej komfortowo.
“Nie chodzi o to, aby być zbyt formalnym czy oficjalnym zapewniając wyjątkową elegancję oraz dbałość o szczegóły” mówi nasz Master Chef. “Nasi goście mogą korzystać z bardzo wyrafinowanych kulinariów jednocześnie w bardzo swobodnej atmosferze”.
Wszystkie karty menu podkreślają współczesne elementy wmieszane w klasyczną kuchnię francuską. Chef de Rang, znany również jako Assistant Head Waiter odpowiedzialny za obsługę, w tym przygotowanie stołu, ubrany jest w dopasowany garnitur, nie smoking. Commis de Rang, który pomaga Chef de Rang nie obrazi się jeśli nie przyjmiesz np. podawanego właśnie dania z serem. Wszyscy są autentycznie zainteresowani tym, aby stworzyć specjalne doświadczenie kulinarne dla Ciebie.
Jedzenie to bez wątpienia punkt kulminacyjny wieczoru, ale nie jest ono jego jedyną atrakcją. Wystrój, kuchnia, atmosfera i obsługa we wszystkich naszych Restauracjach Signature podkreślają nasz komfortowo wyrafinowany styl tworząc wieczór, którego nigdy nie zapomnisz.
Szanujemy morską historię
Wiele z najlepszych momentów spędzonych w pracy w tutejszych restauracjach morskich to właśnie chwile osobistego kontaktu z gośćmi. Snuje się się tutaj opowieści o członkach rodziny, którzy podróżowali na jednym z tych historycznych statków, a nawet o samych gościach. Badamy historię statków, aby móc odpowiedzieć na wszelkie ewentualne pytania. Pewien Chef de Rang wiedział, że na przykład piękny SS Normandie przepadł na zawsze po tym, jak przypadkowo został tam wzniecony pożar palnikiem acetylenowo-tlenowym. Kiedy gość powiedział na to, że jeden z jego krewnych pracował na SS Normandie jako spawacz, nasz pracownik odparł “lepiej nie mów tego nikomu innemu”. Oboje nieźle się uśmiali, wspomina.”Było to i smutne, i zabawne zarazem.